Despre Almar

Magazinul de antichităţi Almar C&A, situat in Hanul cu Tei, a fost deschis inca din anul 1995, unul dintre primele magazine de acest gen din Bucuresti.

Situat in fostele galerii de arta, acest magazin si-a gasit implinirea prin pata de culoare pe care o aducea, inconjurat fiind de galeriile de arta ale UAP care gazduiau lucrari de arta contemporana.

Acest magazin a fost deschis dintr-o ambitie de a pastra traditia familiala culturala si traditia de negustorie, pentru ca asta este ceea ce am incercat, sa aducem in lumea noastra din centrul istoric, putina istorie care se plece in casele celor care stiu sa aprecieze eforturile altor oameni de a ne incanta privirea.

Consideram ca inca din anul 1995 am reusit sa aducem in casele oamenilor obiecte de mult pierdute, prafuite de vreme si care, datorita unui regim trecut, au fost de mult date uitarii ca valoare si semnificatie.

In prezent, magazinul se bucura de aparitia mai multor consignatii in zona, ceea ce ne incanta deoarece ne dam seama ca oamenii nu au uitat de arta, de frumos, de generatiile trecute si de obiectele si tablourile minunate realizate de artisti a caror vreme este de mult apusa.

 

Almar incununeaza sarbatoarea mesterilor de odinioara, a pictorilor romani, care acum zac in cartile de istorie a artei, a bijuteriilor fastuoase pe care nobilii si casele regale le purtau nu de mult.

Almar este cosmopolit! Adaposteste zeci , chiar sute de piese ale artei europene si nu numai. Aici gasim pete de cultura din fiecare parte a lumii.

Fiecare obiect este un semn al culturii noastre, al traditiei, al priceperii si a talentului fiecaruia care i-a dat viata.

Va invitam la Almar, o consignatie de traditie veche pentru cei care mai stiu inca sa aprecieze arta veche si priceperea maestrilor!

Alexa Radulescu

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. Trackback: 2010 in review « Almar antichitati Blog
  2. almarantichitati
    Jan 17, 2011 @ 22:18:34

    Cand am inceput acest proiect, nu m-am gandit ca va ajunge aici! Nu stiam nici macar cum functioneaza un astfel de site, nici nu stiam ce voi scrie in el. Totul a inceput cu povestea magazinului! Continuarea … sunt atatea lucruri de aratat si de povestit despre arta si antichitati, incat ne-ar mai trebui cateva generatii bune sa epuizam toate lucrurile minunate pe care le vedem si le aflam in fiecare zi !

    Reply

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: