Arta contemporana in dulcele stil clasic … partea a II-a

Octavian Damian este un artist plastic, membru al Asociatiei Artistilor Plastici din Romania. A avut trei expozitii personale, intre care ultima a fost organizata in Suedia. A avut de asemenea un numar considerabil de expozitii de grup si colective, unde a reusit sa incante ochiul iubitorilor de arta de fiecare data.

In galeria noastra expune tablouri inca de la inceputurile noastre, din anul 1997. De-a lungul colaborarii nostre, pictorul Damian Octavian s-a bucurat de precierea privitorilor si clientilor nostri, astfel ca lucrarile sale fac parte in prezent din colectii particulare sin Anglia, Austria, Canada, Chile, Danemarca, Elvetia, Germania, Franta, Israel, Japonia, Spania, Suedia, SUA si Ungaria.

Lucrarile sale sunt realizate in ulei pe panza caserata pe carton. Ceea ce ii este specific D-lui Damian Octavian este optimismul cu care obordeaza fiecare tematica in pictura sa, culorile vii, luminozitatea tablourilor sale, reusind sa creeze o atmosfera de veselie, relaxare, o atmosfera de basm.

Marin Gheorghe s-a nascut in anul 1958 in Constanta. Aici a absolvit Scoala de Arte, urmand ca ulterior sa aiba numeroase expozitii de pictura in Constanta si Bucuresti. A sustinut expozitii personale in incinta Senatului Romaniei, expozitii la Colegiul Medicilor si nu in ultimul rand o expozitie personala la Muzeul Controceni.

Tehnica utilizata de Marin Gheorghe este ulei pe panza. Acesta reuseste sa abordeze o tematica variata in lucrarile sale, de la peisaje, naturi statice, flori si nuduri. Abordeaza un stil de pictura uneori evaziv, cu forme mai putin definite si culori tari, luminoase, vibrante, insa cand abordeaza nuduri sau naturi statice, se evidentiaza stilul clasic olandez de pictura, cu o atentie deosebita liniilor, culorilor si mai ales jocului de umbre si lumini pe panzele sale. Foloseste o gama foarte variata de culori in pictura sa, de la culori pale, deschise, pana la culori tari, nuante de verde, mov, gri, albastru, indigo. Astfel panzele sale devin vibrante, vii in ochii privitorului.

Alexa Radulescu

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: