Arta contemporana in dulcele stil clasic …. partea I

Ca un maraton in pictura contemporana pe care galeria noastra o adaposteste, ne-am propus sa va introducem in lumea catorva astisti pe care noi ii apreciem ca stil, ca talent, ca valoare si exponentiali pentru pictura zilelor noastre.

Despre Nicolae Ambrozie s-au scris multe si s-au spus si mai multe lucruri. Varietatea picturilor sale este fascinanta, schimband de fiecare data tonul in functie de ceea ce isi propune sa realizeze. Fie ca vorbim de Flori, Naturi Statice, Peisaje Citadine, Casute de Tara, Marine sau Nuduri, stilul sau ramane inconfundabil, un joc de cald si rece in culorile sale, in joc de sentimente, luminozitate, mister si expresie. Nicolae Ambrozie a avut un numar impresionant de expozitii personale si 3 premii de excelenta pentru pictura sa. Posibilitatea sa, ca artist, de utilizare a culorii, de asezare a umbrelor si luminilor sunt dovada a talentului sau incontestabil.

Marius Nistor s-a nascut la Alexandria, unde a urmat Scoala de Arte sub indrumarea profesorului C. Bichescu. A avut numeroase expozitii in Alexandria si Bucuresti si s-a bucurat de o mare apreciere in galeria noastra si nu numai. Opere de arta realizate de Marius Nistor se afla in colectii particulare nu doar din Romania, ci si din Statele Unite, Germania, Spania, Rusia, Ungaria si Iugoslavia. Tehnicile utilizate de acesta sunt grafica in tus si creion, acuarela, insa cel mai des intalnim uleiul pe panza, prin care isi demonstreaza calitatile si priceperea. Temele abordate de acest artist sunt diverse, flori, peisaje, marine, samd.

 

Alexa Radulescu

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: