Daniel Relenschi, o enigma a picturii contemporane

Cand am avut onoarea si placerea de a-l cunoaste pe Daniel Relenschi, am stiut ca avem de-a face nu numai cu un artist special, ci si cu un om si un caracter special. Despre el putem spune foarte multe in foarte putine cuvinte. El este nu numai un artist nobil, ci si un om, o personalitate si un caracter nobil.

Primul contact cu operele sale l-am avut prin intermediul unor tusuri reprezentand imagini din Bucurestiul de alta data, cladiri spectaculos realizate, minutios abordate, pline de lumina, caldura si maiestria pe care in realitate au pierdut-o in ochii nostri.

S-au scris multe despre realizarile in 3D ale lui Daniel. Mult prea multe, astfel incat fiecare a reusit sa il cunoasca precum un deschizator de drumuri pentru artistii in devenire din Romania si nu numai. Insa arta lui este mult mai vasta decat atat, fascinant fiind modul in care reuseste sa treaca de la o tehnica la alta in pictura, desen, tus, acuarela si uleiuri.

Daniel nu trebuie vazut doar prin maiestria si abordarea sa in picturile 3D, ci si prin sensibilitatea, minutiozitatea, atentia cu care abordeaza lucrari care pentru ochiul privitorului sunt simple, insa pentru cei atenti sunt adevarate opere de arta abordate nicidecum simplist.

Cateva din creatiile sale se afla si in galeria noastra nu doar din dorinta de a expune o gama cat mai variata de pictura, ci si din dorinta de a oferi acestui tanar, unic pentru arta romaneasca contemporana, o sansa de a fi cunoscut la adevarata sa valoare. Putem sa il promovam si sa aratam lumii intregi ceea ce el are puterea de a realiza prin expunerea tuturor tipurilor de arta pe care el are capacitatea de a le trata.

De la pictura clasica, naturi statice, pictura moderna, pictura in 3D, de la creion la tus simplu, la tus colorat, uneliuri pe carton sau panza, el ne uimeste de fiecare data.

Poate ca operele sale ar fi de mare interes daca ar gasi sustinerea in multele galerii de arta contemporana, insa chiar noi, care ne ocupam cu arta veche si picturi din secolul trecut, vedem in el evolutia unei intregi generatii de artisti si pictori, vedem in el ceea ce inseamna viitorul in arta.

Desi unii dintre iubitorii de arta clasica ar spune ca arta sa moderna, inovativa, nu este de inteles si nu are sens, noi spunem ca Daniel este fructul unei pasiuni pentru arta, unei istorii a artei, unei evolutii de zeci de ani de pictura moderna la vremea ei, considerata acum pictura veche a secolului trecut.

Va invitam sa recunoastem impreuna ca arta moderna este si pentru sufletul si ochiul clasicului.

Daniel Relenschi este pentru unii dintre noi un pictor desavarsit, care poate realiza orice tip de tablou cu mare maiestrie, pricepere si estetica, oricand, oriunde si avand orice la indemana.

At the end of despair – natura statica moderna u/p/c

One Scent – flori de primavara tus/tus colorat

Just another day – Natura statica u/p

Feeling and Falling – tehnica mixta acurela/creion

Cladirea CECului – tus/acuarela

Cladirea CECului – tus/hartie

Alexa Radulescu

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: