Pictura contemporana…Nicolae Ambrozie


Nascut la 19 decembrie 1931, in judetul Vracea, pictorul Nicolae Ambrozie urmeaza cursurile Academiei de Arte Frumoase din Iasi. Incapand cu anii 1959 participa la numeroase expozitii si saloane oficiale de pictura din Bucuresti si din tara.

Dintre expozitiile sale se numara cele de pe litoralul romanesc intre anii 1965-1991, 1982  – Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti, 1987-1989 – Bancorex, 2005-2005  – Galeria Orizont, 2000-2005 – Senatul romaniei, 2001-2006 – Cercul Militar National.

Pictorul are de asemenea lucrari in colectii particulare din strainatate, cu lucrari in Belgia, Italia, Olanda, SUA, Franta, Istrael, Australia, Elvetia.

Nicolae Ambrozie este membru al Grup Arte 26, membru al AAP, membru al Asociatiei D”art Da Vinci si face parte din pictorii Uniunii Artistilot Plastici din Romania.

Din anii 1997 expune tablourile sale spre vanzare in diferite galerii de arta, intre care si Galeria ALMAR. In prezent are o colectie de cel putin 20 de tablouri  in galeria noastra.

Dincolo de faptul ca este un pictor talentat, cu o viziune frumoasa si interesanta a culorii si imaginilor, pictorul Nicolae Ambrozie este si un om special, un suflet de artist, asa cum arata si opera sa.

Ne bucuram de prezenta sa zilnica prin tablourile pe care le privim in fiecare zi, iar de prezenta sa fizica de fiecare data cand are timpul necesar de a se rupe de pictura sa si de a ne mai povesti in miscari de pensula..

In galeria noastra se afla tablouri cu diferite tematici> naturi statice, peisaje citadine, Venezia, peisaje rurale, manastiri si castele, chiar si nuduri.

Biserica din Maramures ulei pe panzaCastelul de la Hunedoara ulei pe cartonMarina ulei pe cartonNatura Statica ulei pe panza 2Natura Statica ulei pe panzaPeisaj Citadin ulei pe carton

Natura Statica ulei pe panza 2 (2)

Flori ulei pe cartonPeisaj de Tara ulei pe cartonVenezia ulei pe carton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V-am expus cateva dintre aceste tablouri spre a va incanta si pe dumneavoastra, asteptandu-va sa le admiram impreuna!

Alexa Radulescu

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. Nadia Boncu
  Jan 02, 2017 @ 23:38:56

  va rog sa-mi spuneti cat valoreaza un tablou de-a lui Ambrozie dim.2m-1.3

  Reply

  • almarantichitati
   Feb 13, 2017 @ 11:52:26

   Buna ziua, In functie de materialele utilizate (carton/panza) valoarea unui tablou de dimensiunea specificata poate incepe de la cateva mii de RON. Ne puteti vizita in magazinul din centrul vechi, Hanul cu Tei, pentru a vedea dimensiunile, precum si pentru a va face o idee de cotatie si buget. Va multumim!

   Reply

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: