Colectii de tablouri…investitii ale prezentului

Desi perioada financiara dificila care treneaza asupra economiei romanesti nu ne-ar mai lasa sansa sa credem in investitiile in arta, desi marea majoritate a tinerilor si oamenilor, chiar si de afaceri, se gandesc la ziua de maine si la investitii care sa le aduca venituri in scurt timp, descoperim, cu surprindere  si in mod placut, ca sunt persoane, care inca apreciaza arta, vechiul si frumosul.

Investitiile in arta nu au fost niciodata investitii de moment, nu au fost investitii din care sa castigi insutit, imediat si pe termen scurt.

Investitiile in arta au fost in general facute de cunoscatori, persoane la varsta a doua, chiar a treia, poate care au avut o traditie familiala in acest domeniu.

Am desoperit insa ca tinerii au inceput sa inteleaga si sa recunoasca pretul pe care arta il are, sa aprecieze investitiile frumoase, elegante, pe termen lung, care aduc o pata de cultura si culoare pentru viitorul lor, un semn de reintelectualizare a tinerilor, marcati de perioada internetului si a tehnologiei.

Astfel, spunem cu bucurie pe de o parte si cu tristete pe de alta, ca din colectia noastra au plecat cateva piese de catalog, tablouri ale pictorilor romani. Spunem cu tristete, pentru ca am fost privati de placerea de a le privi si aprecia in fiecare zi. Cu bucurie, pentru ca persoana care a decis achizitia lor, merita sa le aiba aproape, in casa si in colectia sa, stie sa le aprecieze, vazand in aceste tablouri, dincolo de o investitie, ceea ce fiecare dintre noi are nevoie , o pata de culoare, cultura, traditie, talent.

Din colectie au plecat cateva piese frumoase, apreciate de oamenii in domeniu, printre care Constantin Pacea, “Peisaj cu case”.

Piesaj cu case

Dan Ialomiteanu a plecat din colectia noastra, avand doua tablouri exceltionale “Peisaj de munte” si “Natura statica”.

Dan Ialomiteanu "Peisaj de munte"

Dan Ialomiteanu

Dan Ialomiteanu "Natura Statica"

Din colectia noastra au mai plecat Elena Muller Stancescu “Bujor”, Gheorghe Teodorescu “Manastirea Romanati”, Iosef Rosenbluth “Peisaj de Munte”, Maria Cristea Chelsoi “parcul de Vara”, Misu Teisanu “Flori de mar” , Papa Zoglu Ioan “Vaza cu flori”, Petre Barcanescu “Natura statica cu fructe si flori”.

Cel mai dor ne va fi de ‘Peisaj de munte” a pictorului Gore Mircescu, “Peisaj de iarna” al lui Iosif Steurer si nu in ultimul rand de “Flori”, tablou al lui Ludovic Basarab, poate unul dintre putinele tablouri cu aceasta tematica ale pictorului.

Pisaj de iarna

Iosif Steurer "Peisaj de Iarna"

Peisaj de munte

Gore Mircescu "Peisaj de munte"

Flori

Ludovic Basarab "Flori"

Ne va fi dor de aprecierea artei prin reprezentarile de mai sus ale pictorilor nostri, insa echipa Almar este convinsa ca aceste obiecte sunt pe maini bune si apreciate la adevarata lor valoare artistica.

Multumim celor ce ne-au ajutat sa obtinem certificatele de autenticitate ale acestor tablouri.

Va asteptam sa vizionati colectia tablourilor care inca se mai gasesc adapostite in magazinul nostru.

Alexa Radulescu

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: