Sfeşnicele, nelipsite pe masă la cina de seara !

Sfeşnicele, decoruri extraordinare pentru masă, fie ca vorbim de mesele de restaurant, unde ne luam cina, fie ca vorbim de masa de acasă, unde ne alăturăm împreuna cu familia, ar trebui sa fie nelipsite.

Ca decoruri ale mesei, dau un aer romantic, elegant, mistic chiar, în funcţie de stilul în care este gândită locuinţa noastră.

Fie ca ne plac sfeşnicele simpliste, stilul cubic, modern, fie ca vorbim de adevărate opere de artă, sfeşnice lucrate manual, din diverse metale preţionase sau nu, ele sunt un plus de plăcere si eleganţă pentru casa noastră.

Cinele în familie sunt din ce în ce mai rare în zilele noastre, unde serviciul, traficul şi diferite alte activităţi ne ocupă tot timpul, încât cina de familie la ceas de taină este un lucru neexperimentat de multi. Poate doar în restaurante în weekend sau cinele de weekend în familie, ne mai putem bucura de pasiunea de a savura aromele felurilor de mâncare într-un decor fascinant.

Sfeşnicele din argint sunt căutate de mulţi care încă mai ţin la tradiţie, la stil, la artă. Sunt obiecte care le bucură privirea acestora în casa în care locuiesc sau în locul unde le găsesc expuse.

Cred că fiecare dintre noi, ne dorim mai mult sau mai puţin, cine romantice, linistite, poate sa creăm o atmosferă relaxata în sânul familiei sau în intimitatea casei noastre. Pentru aceasta, avem nevoie de puţină inspiraţie şi decoruri care sa ne bucure privirea, decoruri care sunt un semn al culturii, al plăcerii, al iluziei mistice.

În incinta Almar, aceste accesorii ale mesei pot fi găsite în diferite stiluri şi cu diferite vechimi. De la sfeşnice din argint moderne, la sfeşnice pătate de timp, dar care  au uitat să îşi piardă valoarea, stilul, eleganţa, senzaţia de a fi apreciat şi de a aprecia fiecare clipă.

Acesta este unul dintre modele, nu este dintr-un metal preţios, stilul victorian, impunător pentru o masa de 12 persoane, singurul accesoriu care este necesar pentru o cina cu invitaţi importanţi pentru noi sau pentru sufletul nostru. Are o înălţime de cel putin 40 cm, lăţimea bazei find de 15 cm, ceea ce îi conferă stabilitate. Un obiect cu stil, impunător, impresionant prin lucrătura sa în detaliu. Poansonat franţuzesc, cu motive florale şi îngeraşi, lucrat manual, alpaca argintată.

Sfeşnicele vechi din argint sau argintate nu îşi pierd valoarea  şi stilul. Acolo unde dorim un echilibru în decorurile casei, în accesoriile mesei sau pur şi simplu un decor al şemineului, putem să amplasă 2 sfeşnice, model similar sau un set de sfeşnice mai înalte, din argint, alamă sau alpaca argintată, bronz sau alte metale specifice, care devin un accesoriu frumos al casei, pata de culoare şi patina timpului fiind incontestabile.

Setul de 2 sfeşnice, gemene, reprezintă un model  de lucru manual al sfârşitului de secol 19. Ambele sfeşnice, fiind lucrate manual, nu sunt indentice, detaliile fiind cele care trădează acest fapt. Diferenţele sunt aproape invizibile pentru ochiul privitorului, ceea ce le face interesante pentru ochiul cunoscătorului.

Sunt doar câteva idei de a da plăcere ochiului,  idei care pot fi asezonate cu tacâmurile din  argint, ceştile de cafea, porţelanurile vechi şi impresionant lucrate manual şi pictate. Este doar una dintre reţetele de stil cu care vrem sa ne reobişnuim, obosiţi fiind de noutăţile glamorous care doar iau privirea, fără să o încânte.

Alexa Rădulescu

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. Trackback: 2010 in review « Almar antichitati Blog

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: