Icoane, nu doar de sărbători!

Iată că au trecut sărbătorile Pascale şi nu m-am gândit să vorbesc despre câteva obiecte sfinte! Le numesc sfinte, pentru ca sunt reprezentări ale unor scene religioase sau sfinţi, poate unii dintre ei sunt sfinţii ai cărăr nume îi purtăm!

Se spune că icoanele nu este bine să ţi le cumperi singur şi ideal ar fi să le primim cadou! Eu una cred că este doar o superstiţie şi mai cred că fiecare dintre noi, creştinii ortodocşi şi nu numai, este bine să adăpostim în casele noastre măcar o icoană la care sa ne mai aruncăm din când în când privirea!

Icoana “Duminica Tomii”, Ulei pe lemn, Rusia, 1900.

Ştim deja că urmează o altă sfântă sărbătoare, în care, dincolo de ritualurile pentru cei care ai pierit dintre noi, se roşesc din nou ouăle şi se sărbătoreşte o zi sfântă!

Aşadar, pentru cei cărora vechimea, talentul, stilul si creştinismul sunt lucruri neuitate, vă invităm să descoperim împreună scene religioase despre care, dacă nu ştim, putem învăţa.

Putem învăţa prin artă ce este religia, ce este curentul ortodox şi care sunt influenţele sale, nu numai pentru viaţa noastră de zi cu zi, ci şi pentru artă şi reprezentarea ei!

Alexa Rădulescu

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: