Cum ne rasfăţăm cu bijuteriile casei !?

De multe ori privim nişte obiecte ca fiind decorative. Cred ca fiecare dintre noi are cine ştie ce servicii de masa sau alte accesorii de servit pe care le tine la “naftalina”. Poate si ai nostri parinti, ca si noi, consideram ca nu meritam sa ne rasfatam cu bijuteriile casei in care locuim, bijuterii decorative pentru unii si adevarate rasfaturi pentru mese festive sau cafeaua cu prietenii.

Lucrurile antice, tavi, pahare, lingurite, vesela, tacamuri de masa din argint sau alte metale pretioase sunt necunoscute pentru unii in casele lor, iar pentru altii sunt lucruri pe care le scot la lumina ca sa isi aminteasca de copilarie sau de vremurile stramosilor.

Dar cred ca fiecare ar vrea sa fie servit la masa pe un platou elegant, antic, din metal pretios precum este argintul. Si de ce sa nu o facem? De ce sa nu ne respectam in fiecare zi, in loc sa ne gandim ca vom trai o vesnicie! Este atat de scurt timpul nostru incat cred ca meritam sa servim cafeaua pe un platou din argint, sau tortul fetei care implineste 18 ani, sau prajiturile de casa facute de sotiile noastre sau mamele noastre, sau pur si simplu paharele de sampanie cu care ne rasfatam dupa o promovare.

tava ag romanesc detaliu

Si pentru a exemplifica cum ne putem rasfata, cred ca fotografiile vorbesc de la sine, iar imaginatia poate deborda de placerea viselor care pot deveni realitate.

Tavă rotundă din argint romanesc, marcata, 1350 grame de argint doar pentru noi. Si putem servi faimosul ceai englezesc la fel ca in anul 1320-1930 cand aceasta tava a fost realizata.

Vă invit la Almar pentru ceaiul de la ora 5 ! Cum recomanda sa bem ceaiul de la ora 5? Cam asa…..

Setcana si farfurie din argint 925, Legrand şi Garnier, 1883-1886.

SAU…..

Set cana si farfurie argint 925, interior aurit, 1868-1888, Ernest Compere.

Alexa Rădulescu

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: